HelsinkiMission Senioripysäkki auttaa avaamaan mielen solmuja

Moni odottaa innolla eläkkeelle pääsyä ja sen tuomaa vapautta. Ihanaa elämää, jolloin voi tehdä, mitä itse haluaa. Aikaa, jolloin aurinko paistaa joka päivä, sekä ulkona että omassa mielessä. Mutta onko todellisuus aina näin ruusuinen? Senioripysäkki auttaa avaamaan mielen solmuja, myös etäyhteyksin.

Artikkeli on julkaistu Suomen Silta -lehdessä 4/2022

Moni seniori odottaa innolla eläkkeelle pääsyä ja sen tuomaa vapautta. Ihanaa elämää, jolloin voi tehdä, mitä itse haluaa. Aikaa, jolloin aurinko paistaa joka päivä, sekä ulkona että omassa mielessä.

Mutta onko todellisuus näin ruusuinen?

Vapaus tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja samalla enemmän aikaa tarkastella omaa elämänhistoriaa. Tapahtumia, käänteitä, ihmissuhteita, tunteita – asioita, joita ei ehkä ole aiemmin käsitellyt ja joiden merkitystä tullut ajatelleeksi.  

Jos selittämätön alakulo hiipii elämään, vertaistuki tai keskustelu ammattilaisen kanssa voi helpottaa oloa ja auttaa ymmärtämään itseä paremmin.

Senioripysäkin terapeuttiset keskusteluryhmät ja yksilökeskustelut ovat olleet apuna yli 65- vuotiaille jo kaksi vuosikymmentä. Teemalliset 15 kerran keskusteluryhmät kokoontuvat viikoittain puolentoista tunnin ajan. Keskusteluryhmien teemat on koottu senioreiden toivomuksia kuunnellen. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Ulkosuomalaisten on mahdollista liittyä keskusteluryhmiin tai yksilökeskusteluihin etäyhteyksin.

Tyypillistä asiakasta ei ole, vaan jokaisella on erilaisia murheita, suruja ja ongelmakohtia parhaillaan tai aiemmin elämässä. Keskusteluryhmässä niitä voi käsitellä ammattiohjaajan ja vertaisten kanssa. Omien kokemusten jakaminen ja muiden kuunteleminen antavat uusia näkökulmia. Selviytymistarinat luovat toivoa ja luottamusta tulevaan.

Vaikka tyypillistä asiakasta ei ole, monille yhteistä on yksinäisyys. Sitäkin voi purkaa keskusteluryhmässä tai työntekijämme kanssa.

Sinun ei tarvitse yksin pohtia elämän solmukohtia, pohditaan niitä yhdessä.

Ota yhteyttä Senioripysäkkiin, niin kerromme lisää eri vaihtoehdoista.

HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö, jonka tehtävä on vähentää yksinäisyyttä ja lisätä hyvinvointia. Senioripysäkki tarjoaa yli 65- vuotiaille ammattilaisen ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä, yksilökeskusteluapua sekä yksinäisyystyöskentelyä tehtäväkirjan avulla ammattilaisen kanssa. Voit ottaa yhteyttä nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse [email protected] tai puh. +358(0)9 2312 0260 (palvelemme takaisinsoittopalveluna). Senioripysäkille voivat hakeutua myös yli 60-vuotiaat eläkkeellä tai työttömänä olevat. Palvelumme löytyvät myös ruotsin kielellä. Senioripysäkki®-ryhmään voi hakeutua noin 20 eri paikkakunnalla ympäri Suomea HelsinkiMission Senioripysäkin lisäksi.

Lue lisää Senioripysäkistä täältä. (senioreille)