Kaikki julkaisut

AJANKOHTAISIA TIEDOTTEITA JA UUTISIA

Tältä sivulta löydät linkit Suomi-Seura ry:n pääsivuston ajankohtaisiin tiedotteisiin, sekä mediakoosteeseen julkaisuista, joissa kerrotaan ulkomailla asuvista suomalaisista.

Kirkkohallitus ja Suomen merimieskirkko tiivistävät yhteistyötään

Kirkkohallitus ja Suomen Merimieskirkko tiivistävät yhteistyötään ulkosuomalaistyössä. Kirkkohallituksen tukeman ulkosuomalaistyön kotimainen koordinaatio siirtyy vaiheittain Merimieskirkolle vuoteen 2025 mennessä. Uudistuksen tavoitteena on ylläpitää ydintehtävä, ulkosuomalaisten palveleminen eri maissa, mahdollisimman vahvana.

Toinen kotiinpaluu

Vuosikymmenet maailmalla vahvistivat Ossi Rahkosen identiteettiä.

Suomi-Seuran vapaaehtoiset vertaisasiantuntijat neuvovat ulkosuomalaisia maailmalla

Suomi-Seura kehittää ulkosuomalaisten seniorineuvontaa entistä saavutettavampaan muotoon. Paikallisten Suomi-Seuran vapaaehtoisten antama neuvonta on erittäin arvokasta, koska se ulottaa Suomi-Seuran neuvontapalvelut myös digitaidottomien ulkosuomalaisten luo. Vertaisasiantuntijat maailmalla -konseptia kehitetään ensin Euroopassa ja laajennetaan maailmanlaajuisesti sitä mukaan kuin vapaaehtoisia ulkosuomalaisia ilmoittautuu toimintaan.

AJANKOHTAISTA SOSIAALITURVA- JA ELÄKEASIOISSA

Tiedotteessa käsitellään ajankohtaisia sosiaaliturva- ja eläkeasioita: Eläketurvakeskus on kehittänyt ulkomaanpalvelujen osastoaan vastaamaan paremmin nykyistä palveluntarvetta, vuoden 2022 lukuja – korotuksia eläkkeisiin, Suomi verottaa Espanjassa asuvan työeläkettä 1.1.2022 alkaen, Ruotsin uusi ansiosidonnaisen eläkkeen lisä maksuun ja takuueläkkeen maksaminen jatkuu, Perhe-eläkeuudistus astui voimaan 1.1.2022, Brexit ja eläkeoikeudet, Suomen ja Japanin välinen sosiaaliturvasopimus voimaan 1.2.2022.