Kaikki julkaisut

Perintöasioiden webinaarit katsottavissa tallenteina

Koronapandemia on saanut monet ulkosuomalaiset miettimään testamentin laatimista ja perintöasioita. Olemme saaneet Suomi-Seuran neuvontapalveluihin paljon kyselyitä aiheesta ja niinpä järjestimme kaksi infotilaisuutta webinaarimuodossa. Tilaisuuksien tallenteet ovat katsottavissa YouTube -kanavallamme.

AJANKOHTAISIA TIEDOTTEITA JA UUTISIA

Tältä sivulta löydät linkit Suomi-Seura ry:n pääsivuston ajankohtaisiin tiedotteisiin, sekä mediakoosteeseen julkaisuista, joissa kerrotaan ulkomailla asuvista suomalaisista.

ULKOSUOMALAISTEN PANKKIPALVELUT SUOMESSA

Vuoden 2021 aikana useat ulkosuomalaiset ovat kohdanneet ongelmia pankkiasioidensa hoitamisessa. Suomi-Seura ry:n asiantuntija- ja neuvontapalvelu selvitti neljän eri pankin (Handelsbanken, Nordea, OP, S-Pankki) tarjoamia palveluja ulkosuomalaisille. Kysymykset laadittiin tietoomme tulleiden ulkosuomalaisten ongelmatilanteiden pohjalta. Pankkikohtaiset vastaukset perustuvat pankkien edustajien kanssa käytyihin sähköpostikeskusteluihin.

Kuka huolehtii sosiaaliturvastani?

Usein kysytty kysymys on, kuka huolehtii sosiaaliturvastani, kun muutan ulkomaille. STM vastaa kysymykseen alla olevilla videolla.

Eläkkeiden verotuksesta Espanjassa

Espanjassa pysyvästi asuneiden ja verottajalta arvioverotuspäätökset saaneiden tulisi tarkkaan selvittää eläketulon laatu ja saadun eläkkeen määrä, mikäli se on mahdollista. Neuvoja ja apua Suomi-Seuran jäsenille tarjoaa varatuomari Anne Nikula, jolla on pitkä kokemus veroasioiden hoidosta Suomessa ja ulkomailla. Yhteystiedot alla.