Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille itsenäisyyspäivänä 2022

Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille itsenäisyyspäivänä 2022 on julkaistu videona, tekstitettynä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Alla tervehdysteksti (pdf) kaikilla kolmella kielellä.

Videon ja tervehdysteksti ovat julkaisuvapaita heti. Tervehdyksen ja/tai videon voi esittää itsenäisyyspäivän tilaisuuksissa ja jakaa somessa tai upottaa verkkosivuille. Tasavallan presidentin kanslia julkaisee tervehdyksen omissa kanavissaan lähempänä itsenäisyyspäivää.

Videon tekijänoikeus säilyy tasavallan presidentin kanslialla ja sen manipulointi tai jälkileikkaus sekä käyttö muissa yhteyksissä tai mainontatarkoituksissa on kielletty.

Videotiedoston (.mp4) latauslinkki:
https://we.tl/t-p0Gf8nYjtV
Youtube-linkki (verkkosivujen upotukseen ym.)
https://youtu.be/1ak_mABdSDk

Tervehdysteksti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi:

Tasavallan presidentin tervehdys_FI (PDF)
Tasavallan presidentin tervehdys_SV (PDF)
Tasavallan presidentin tervehdys_EN (PDF)

Suomen vaakuna

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Hyvät ystävät

Vietämme Suomen itsenäisyyspäivää poikkeuksellisissa tunnelmissa. Huoli Euroopassa vallitsevasta sodasta sekä selviytyminen arjessa kustannusten ja energian hinnan noustessa askarruttavat monia. Me suomalaiset olemme kuitenkin aina selvinneet vaikeuksista. Luotan, että näin on tälläkin kertaa.

Merkittävä osa maamme vauraudesta syntyy viennistä. Ja Suomi tarvitsee kansainvälisiä
osaajia hyvinvointia rakentamaan. Meidän on hyvä hyödyntää enemmän myös teidän panostanne osaajien houkuttelemisessa.

Olette rakentaneet omia verkostojanne ja jakaneet kokemuksianne Suomesta ympäri maailman. Monelle olette ehkä ainoa kosketus Suomeen. Tähän hieman vieraiseen ja kaukaiseen maahan, jossa pakkasista ja pimeydestä huolimatta asuu maailman onnellisin kansa.

Teitä suomalaisuuden perinnön vaalijoita on maailmalla noin kaksi miljoonaa, kun otetaan lukuun kaikki suomalaisesta syntyperästä olevat henkilöt. Vaikka välillämme olisikin tuhansia kilometrejä, niin suhteenne Suomeen voi olla läheinen. Muistoihin on tallentunut kokemus puhtaasta luonnosta ja toimivasta arjen palvelusta. Näitä muistoja voitte jakaa läheistenne kanssa tänäkin itsenäisyyspäivänä ja tulevana joulunaikana.

Toivotan kaikille ulkosuomalaisille ja suomensukuisille ympäri maailman oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

Sauli Niinistö (allekirjoitus)

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Artikkelin kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Monifoto